fbpx

SEO szakértő: Miért van szükség szakértőkre?

Egy SEO szakértő milyen mértékben befolyásolja a weboldalad sikeres keresőoptimalizálását? Legtöbben a SEOra úgy tekintenek, mint egy feladatlistára. Ha listán szereplő pontokat elvégzed, akkor az oldalad technikai SEO szempontból tökéletes lesz. Tehát, akkor mindenkiből lehet SEO szakértő?

SEO szakértő és a technikai SEO:

Bárkiből lehet „technikai SEO szakértő”, ha a már sokak által tesztelt, alkalmazott és jól bevált módszereket alkalmazza, hiszen minden technikai kérdésre rá tudunk keresni a neten és az esetek 99%-ban a válaszokat is megtaláljuk. Akkor mi szükség a SEO szakértőkre?

Mitől lesz valaki SEO szakértő?

SEO szakértő
SEO szakértő

Sok keresőoptimalizálással foglalkozó cég, kizárólag a technikai SEO beállításokra specializálódott, amivel nem is lenne gond, hiszen korábban mi is írtunk arról, hogy milyen fontos a technikai SEO, viszont azok a cégek, melyek kizárólag erre a területre szakosodnak, – tisztelet a kivételnek – kizárólag egy alapszintű kompetenciával rendelkeznek, különböző ellenőrző listákat követnek. Nem rendelkeznek széleskörű tudással a keresőoptimalizálás területén.

Az internet napról napra bonyolultabbá válik. Számos új algoritmus vagy algoritmus változás lát napvilágot, újabb és újabb befolyásoló tényezők kerülnek be a Google listájába. A Google éves szinten 500-600 kisebb, nagyobb algoritmus változást eszközöl, ezekre a változtatásokra pedig nem fogod megtalálni a választ.

Egy igazi SEO szakértő ezeket a változásokat folyamatosan nyomon követi és a legújabb keresőoptimalizálási technológiákat használja fel, hogy az optimalizálni kívánt oldal minél inkább keresőbarát legyen. Azok a szakemberek, akik már évek óta tevékenykednek a SEO területén, nekik is alkalmazkodniuk kell a folyamatos változásokhoz.

Ha keresőoptimalizálás olyan könnyű lenne, akkor a weboldalakban sem lenne annyi hiba és nem lenne szükség SEO szakértőkre.

Egy SEO szakértő valódi értéke

Egy weboldal vagy webáruház kapcsán, számos olyan probléma jelentkezhet, melyet egy fent említett „szakértő” nem biztos, hogy meg tud oldani, hiszen – ahogy korábban is írtuk – nem rendelkezik egy átfogó tudással a keresőoptimalizálással kapcsolatban. Lehet, hogy tudja a választ néhány alapvető technikai seo hiba megoldására, de ezekre a kérdésekre akár Te magad is megtalálhatod a választ!

Itt jelentkezik egy SEO szakértő igazi hozzáadott értéke. A tapasztalatának és a naprakész tudásának köszönhetően, számos olyan problémát, hibát meg tud nevezni, melyeket egy keresőoptimalizálGATÓ személy talán észre se venne.

Minél nagyobb egy oldal, annál több lehetőség adódik a hibázásra. Sokszor egy SEO szakértő számára alapvető hiba kijavítása, több tíz, száz, akár milliós bevételt is eredményezhet.

Ha fáj a fogad, fogorvoshoz mész. Ha elkopott a cipőd talpa, felkeresel egy cipészt. Ha marketing tanácsokra van szükséged, keresel egy marketing gurut.

Miért pont a weboldalad esetén kivételeznél, melytől azt várod, hogy folyamatosan bevételt termeljen Neked, egy magasabb szintre emelje az életszínvonalad, rugalmas időbeosztásod legyen… és a többi, és a többi?!

Mutasd meg a weboldalad egy igazi SEO szakértőnek. Egy átfogó SEO audit után, egy igazi szakértő valószínűleg több tucat olyan hibát fog megnevezni, és ami a legfontosabb, ezeknek a problémáknak a megoldását, melynek köszönhetően javíthatod a weboldalad SEO értékét. Sőt! A tapasztalatának köszönhetően, azt is megtudja mondani, hogy mennyi időbe is fog kerülni a kijavításuk, a probléma javításának valószínű hatását és hogy hogyan kellene az egyes feladatokat priorizálni.

Egy SEO szakértő tudása túlmutat az alapok megszerzésén. Minden SEO szakértőnek megvan a saját maga erőssége, kedvenc területe, de rendelkezik egy széleskörű tudással a keresőoptimalizálás minden területén. Nem csak az állandó változásokat kell követnie, hanem folyamatosan képzeni kell magát, újabb eszközöket, lehetőségeket kell megismernie.

About the author

Több mint 3 éve foglalkozom internetes megoldásokkal. Legyen szó keresőoptimalizálásról, online marketingről vagy akár online kereskedelemről.

Leave a Reply