fbpx

Keresőoptimalizálás

Sikerdíjas és havi díjas konstrukciók

Ahhoz, hogy az emberekhez eljuss a Google segítéségével, a weboldaladnak keresőbarátnak kell lennie, mivel a felhasználók több mint 90%-a, a Google által listázott akár több száz vagy akár ezer oldal közül, kizárólag az első oldalon lévő találatokat nézik meg.

Keresőoptimalizálásra fel!

Először is, engedd meg, hogy gratuláljak! Te már azok közé a weboldal tulajdonosok közé tartozol, akik megértették, hogy mennyire fontos a keresőoptimalizálás. 

A következő lépés, hogy eldöntsd, milyen SEO szolgáltatásra lesz szükséged. A kövezkető szövegrészletek ebben nyújtanak segítséget! Az előnyök mellett a szolgáltatás hátrányairól is olvashatsz és a megfelelő információk ismeretében könnyeben tudsz majd dönteni arról, hogy melyik szolgáltatást vedd igénybe.

Sikerdíjas keresőoptimalizálás

 A sikerdíjas keresőoptimalizálás esetén, a tervezési időszak alatt összeállított kulcsszavakra koncentrálunk. Ezekről a kulcsszavakról és az eredményekről rendszeres reportok készülnek. A szolgáltatás ára nem egy fix összeg, hanem a kulcsszavak által elért pozícióktól függ.

Havi díjas keresőoptimalizálás

A kersőoptimalizálás ideje alatt, folyamatos kapcsolatban állunk partnerünkkel, ellenőrizzük és kiértékeljük az elvégzett folyamatokat, illetve a rendszeres reportok készítésével monitorozzuk az eredményeket. Ebben az esetben a weboldal teljes optimalizálása a cél, nem pedig a kiválasztott kulcsszavakra való jobb megjelenés.

Melyik szolgáltatást válasszam?

Amennyiben a weboldalad megfelelő technikai beállításokkal rendelkezik, a weboldalad forgalmának jelentős részét képzi az organikus találtokból érkező látogatók, számos kulcsszóra, kifejezésre a Google találati listák első oldalán jelenik meg és ezeken a helyezéseken szeretnél még javítani, akkor a sikerdíjas keresőoptimalizálást válaszd!

Ha úgy gondolod, hogy a weboldaladnak vannak még hiányosságai, a Google találati listákon nem jelensz meg vagy csak a második – harmadik oldalon. Az Analyticsben elenyésző számú munkamenet jelenik meg az organikus találatok mellett, akkor a havidíjas konstrukció lesz a tökéletes választás!

Kulcsszó alapú sikerdíjas SEO esetén a kiválasztott kulcsszavakra fókuszálunk. Ennek köszönhetően, ezekre a kifejezésekre az oldal helyezései relatívan “rövid idő alatt” javulni fognak, de a munkamenetek számában nem lesznek hatalmas változások. Amíg nem történik előrelépés a kiválasztott kulcsszavakra, addig a SEO szolgáltatás ára ingyenes, hiszen kizárólag az elért helyezések után kell fizetni a korábban megállapított napidíjat. Ennek a napidíjnak a mértéke pár száz forint. 

Havidíjas keresőoptimalizálás esetén az oldal teljeskörű optimalizálása az elsődleges cél. Ebben az esetben nem kulcsszavakra fókuszálunk, hanem a minél nagyobb számú organikus munkamenetek elérésére. Ez azzal jár, hogy a SEO folyamat sokkal lassabb, hiszen jelentősen nagyobb számú oldalt, tartalmat kell optimalizálni, viszont a végeredmény is sokkal jobb lesz. Számos olyan releváns longtail kulcsszóra optimalizáljuk az oldalt, melynek köszönhetően a munkamenetek száma is ugrásszerűen megnő.